ÁRKÁD Egészségnap

2024.03.02 - 02.02.

A vastagbelet érintő daganatos megbetegedések jelentős részre még tünetmentes állapotban kiszűrhető. Várunk ingyenes egészségnapunkon!

ÁRKÁD Egészségnap: 2024. március 2.

A korai stádiumban felismert polipok időben történő eltávolításával megelőzhető a rosszindulatú vastagbéldaganatok kialakulása. A vastagbélrák megelőzésének legjobb módja – az egészséges életmód mellett – az endoszkópos vastagbélrák szűrés, amely szervezett formában Magyarországon már évek óta elérhető. 

Az ÁRKÁD Egészségnapon az emésztőrendszerrel és annak betegségeivel kapcsolatos kvízkérdéseken keresztül, valamint a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika szakembereivel folytatott beszélgetések, interaktív programok és a szűrésről készült látványos videók segítségével szerezhetsz te is több információt minderről! 

A rendezvény leglátványosabb része a hatalmas bélalagút installáció, amelyen egy szakértő kíséretében végig sétálva jobban megértheted, mi a különbség a polipok és a rosszindulatú daganatos elváltozások között.
Sebészek, gasztroenterológusok, pszichológusok, dietetikusok, aneszteziológusok, onkológusok és sztomaterapeuták várnak ezen a napon, hogy minél több oldalról, minél teljesebb képet kaphass ezekről a betegségekről, a megelőzés fontosságáról és a kezelés lehetőségeiről, a modern terápiákról. 


Kérdezz a vastagbél betegségeivel kapcsolatban kötetlenül és szabadon!

SZÁNJ EGY KIS IDŐT AZ EGÉSZSÉGEDRE!
SOK SZERETETTEL VÁRUNK AZ ÁRKÁD-BAN A -1. SZINTEN MÁRCIUS 2-ÁN 10–18 ÓRA KÖZÖTT!

MIRE SZÁMÍTHATSZ?

  • kvízkérdések

  • látványos videók a szűrésről és annak jelentőségéről

  • hatalmas bélalagút installáció

  • a Johnson & Johnson kivetítőjén betekintést kaphatsz a sebészet és a gasztroenterológia területére is

  • beszélgetés a meghívott specialistákkal:

    • Semmelweis Egyetem – Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika szakemberei

    • Pszichológusok, dietetikusok, aneszteziológusok, onkológusok, sztómaterapeuták