KRESZ-KALANDOK

2024.05.11 - 05.11.

Vajon mennyivel biztonságosabban és nyugodtabban érhetnénk el mindennapi úti céljainkat, ha a KRESZ helyes értelmezésével, egymás épségére figyelve, együttműködő partnerként vennénk részt a közlekedésben?

Ünnepeljük együtt a közlekedési kultúra világnapját!

Várunk titeket május 11-én az ÁRKÁD -1. szintjén, családi KRESZ-KALANDOK élményprogramunkon – ahol szórakoztató ismeretterjesztő feladatainkon keresztül nemcsak az autóvezetők felelősségére hívjuk fel a figyelmet, de a bringával, kismotorral, rollerrel vagy éppen gyalogosan közlekedő fiatalabb korosztályt is megszólítjuk.

… mert a KRESZ nem gyerekjáték. De a biztonságos, kulturált közlekedés játékos foglalkoztatók és tudáspróbák segítségével már egészen pici kortól tanulható! 

Fedezzük fel közösen a közlekedés sokszínű, izgalmas világát! Járművek, jelzőtáblák, szimulátorok, terepasztal… megannyi hasznos tudás és vidámság vár rátok!

PROGRAMHELYSZÍNEK:

  • Menő Manó KRESZ-Park – Közlekedj okosan! (közlekedési helyzetek kisebbeknek, kisebb járművel, pl. rollerrel
  • Ifjúsági KRESZ-Park – Közlekedj okosan! (közlekedési helyzetek nagyobbaknak, nagyobb járművel, pl. biciklivel)
  • Két keréken – Motorkerékpár szimulátor (vezetéstechnikai gyakorlatok virtuálisan, közlekedési szabálykövetéssel)
  • Iszik vagy vezet? – Alkohol- és drogszimulációs szemüveg (szlalomozás bizonytalan térbeli koordinációval, avagy milyen mértékig tompítja az érzékelést az alkohol)
  • „Megy a gőzös” – Vasútmodell terepasztal (legendás kötöttpályás járművek, szerelvények mozgásának, szabályainak megismerése)
  • Menő Manó pihenőhely (színező kicsiknek)
  • Ifjúsági pihenőhely (családi totózás)

Kalandra fel, adjunk zöld utat a biztonságtudatos közlekedésnek!

A program társszervezői: Rendező: ÁRKÁD Budapest, Társszervezők: HRSP Partnerség a Közlekedésbiztonságért Egyesület, Hungarikum Szövetség.